گزارش پیش رویداد دوم در تاریخ ۹ خردادماه ۱۴۰۱

۱۶ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۴:۲۰ کد : ۲۸۴۰۶ اخبار
تعداد بازدید:۱۸۴
پیش رویداد دوم آیجیتکس ۲۰۲۲ با عنوان «جایگاه فناوری های اطلاعات مکانی در توسعه اقتصاد دانش بنیان و اشتغال مولد»
گزارش پیش رویداد دوم در تاریخ ۹ خردادماه ۱۴۰۱

اولین رویداد ملی تخصصی

طراحی و توسعه محصولات/ خدمات جدید در حوزه فناوریهای اطلاعات مکانی هوشمند

IGITEX2022

گزارش پیش رویداد دوم

پیش رویداد دوم آیجیتکس 2022 با عنوان «جایگاه فناوری های اطلاعات مکانی در توسعه اقتصاد دانش بنیان و اشتغال مولد» در ساعت 11:30 روز دوشنبه 9 خرداد در محل آمفی تئاتر ساختمان مرکزی پردیس دو دانشکدگان فنی با حضور اساتید، دانشجویان و علاقمندان برگزار گردید. ابتدا میهمانان به ایراد سخنرانی در خصوص موضوع گردهمایی پرداختند و سپس جلسه پرسش و پاسخ بین شرکت کنندگان با میهمانان و رییس دانشکده برگزار شد.

آقای دکتر یاسر ابراهیمیان رئیس گروه ژئوماتیک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فرمودند در سال 97 گروه ژئوماتیک در معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری البته با تاخیر شکل گرفت که تا کنون توسعه زیادی پیدا کرده است. امروزه به گفته مقام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این گروه جزو بهترین واحدهایی است که در مجموعه معاونت علمی کار می­کند و به ویژه امسال که سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی نیز هست مورد توجه بیشتری نیز قرار گرفته است. خوشبختانه امروزه گروه ژئوماتیک جزو واحدهای فعال در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شده است و در حال حاضر در بهترین شرایط از لحاظ توجه جامعه و صنعت به آن است و فرصتی خاص را پیش روی ما متخصصین امر بخصوص دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی دانشگاه تهران قرار داده است. از مسئولین توسعه دهنده مرکز نوآوری آیجیتکس در دانشکده تشکر ویژه می­کنم که موضوع ایجاد اکوسیستم نوآوری در ژئوماتیک را بسیار جدی گرفته­اند. توصیه من به اساتید این است که نقش پررنگی در این اکوسیستم و ایجاد شرکتهای نوپای نوآور و فناورانه در صنعت ژئوماتیک داشته باشند و به توسعه علم و فناوری و ارتباط با صنعت اهتمام ورزند. در این خصوص چند ماه پیش تفاهم­نامه­ای برای حمایت از مرکز نوآوری آجیتکس در دانشگاه تهران بین معاونت علمی به عنوان حامی، دانشکده به عنوان بستر توسعه فناوری و شتاب دهنده تکفارم به عنوان مجری امضا شده است.

آقای دکتر مهدی حسنلو معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکدگان فنی، در خصوص فرصتهای نوین در بازار کسب و کار مهندسی نقشه‌­برداری و اطلاعات مکانی به گفتگو پرداختند و نمونه‌­هایی از محصولات فناورانه و دانش بنیان حاصل از تیم تحقیقاتی­ شان را مثال زدند.

در ادامه آقای مهندس ابوالفضل خسروی مدیر عامل شرکت مشاور ایران نقشینه به ارائه گزارش GeoBuiz2018 پرداختند و به ارائه دیدگاهی کلی از فرصتهای کسب و کار در صنعت اطلاعات مکانی در دنیا پرداختند. ایشان از چهار فناوری تعیین موقعیت ماهواره­ای، تحلیلهای مکانی GIS، فتوگرامتری و سنجش از دور و اسکنرهای سه بعدی نام بردند که به ترتیب حجم بازار نسبی کمتری را به خود اختصاص داده اند. پیش بینی می­شود این فناوریها بازار رو به رشدی را به دلایل پیشرانهای اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، پردازش ابری، فناوری بی­سیم و داده انبوه تجربه کنند. به ترتیب عکس، رشد بازار در فناوری اسکنر سه بعدی از همه بیشتر و در تعیین موقعیت ماهواره ای از همه کمتر است. حجم بازار این چهار فناوری در سال 2020 به میزان 439 بیلیون دلار پیش بینی شده است که تاثیر آن در اقتصاد تا 2000 میلیون دلار (حدود 50 برابر اقتصاد نفتی ایران برابر 40 میلیون دلار) می­باشد. ایشان در پایان تاکید کردند در این سالها در ایران توسعه جامعه علمی و فناوری مهندسی نقشه­برداری نسبتا مناسبی صورت گرفته است اما در حوزه سیاست­گذاری اطلاعات مکانی رتبه بسیار پایینی در دنیا داریم. ایشان تاکید نمودند نقشه توسعه فناوری اطلاعات مکانی مربوط به هند میتواند با شرایط ایران انطباق بیشتری داشته باشد و لذا توجه به آن را برای سیاستگذاران توصیه کردند.   

آخرین سخنران آقای دکتر محمدرضا میگون پوری مدیر مرکز نوع آوری آیجیتکس بودند که در خصوص اهمیت توسعه اکوسیستم نوآوری فناورانه مبتنی بر دانشکده مهندسی نقشه­برداری و نقش اساتید و دانشجویان در توسعه درونزای این اکوسیستم مطالبی را ارائه نمودند. ایشان فرصتهای ملی و بین المللی پیش روی دانشجویان و اساتید نوآور را خاطر نشان شدند و از از حضور پررنگ ایشان در رویداد آیجیتکس 2022 دعوت به عمل آوردند.

در انتها پس از نمایش چند کلیپ از رویداد، جلسه پرسش و پاسخ بین حضار و سخنرانان و البته با حضور رییس دانشکده ادامه پیدا کرد و از مشکلات فرهنگی پیش روی مسیر تحول و نوآوری و چگونگی حمایت معاونت علمی از طرح های شرکت کنندگان مطالبی مطرح و پاسخ داده شد. جلسه این رویداد با یک عکس دسته جمعی پایان پذیرفت.

 

کلید واژه ها: گزارش گزارش پیش رویداد دوم گزارش GeoBuiz2018 جایگاه فناوری های اطلاعات مکانی در توسعه اقتصاد دانش بنیان و اشتغال مولد


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.